Silikoneforme til forskellige formål

//

Ryan Dev

Det er blevet meget populært at bruge silikoneforme til forskellige ting i køkkenet. En silikoneform kan erstatte isterningeposer, hvilket er langt mere bæredygtigt. De kan også bruges til bagning af kager og brød. Formene er meget anvendelige, nemme at rengøre og kan fås til mange forskellige formål.

De fås i mange farver og du kan dermed nemt finde en der passer til din stil. Hvis du kunne tænke dig at undgå bageforme metal, og er træt af isterningeposer eller hvis du sågar kunne tænke dig, at eksperimentere med silikoneforme der kan bruges til andre ting, så læs mere i artiklen nedenfor. Vi har udvalgt silikoneforme der hver især har deres egen funktion, og flere af dem kan bruges på forskellig vis.

Læs også om pastamaskiner her

10 spændende silikoneforme til den kreative dessert enthusiast

 1. Silikoneforme til popcakes
  grå silikoneform til popcakes

Denne silikoneform er virkelig smart. Den er nemlig designet til at lave popcakes i. Popcakes bruges ofte til forskellige begivenheder som baby showers, fødselsdage og andre festlige begivenheder. Der medfølger både en top og en bund, så du sikre dig perfekte runde popcakes med denne silikoneform. Den kan tåle at blive vasket i opvaskemaskine, og er generelt nem at rengøre.

Farve: Grå

Find hos forhandler her

 1. Blomsterberg muffinform
  silikoneforme muffins

Muffins er en skøn måde at bage små kager til familien eller sine gæster. Der kan laves mange forskellige slags og du har kun brug for en form til dem alle. Denne silikoneform fra blomsterberg er æstetisk flot og samtidig af en god kvalitet. Den kan tåle at blive vasket i opvaskemaskine og er nem at rengøre som med de andre silikoneformer. Det er en bæredygtig måde at bage muffins på, da formen naturligvis kan genbruges i modsætning til muffinforme lavet af papir.

Mål: 36x25x3 cm

Find hos forhandler her

 1. Isterningbakke fra HAY
  silikoneforme isterninger

Denne isterningebakke er praktisk da den er lavet i silikone. Materialet gør det nemt at få isterningerne ud af bakken, og så kan den rengøres i opvaskemaskine. Den er designet til at lave firkantede isterninger, der blandt andet er gode til iskaffe og drinks. Du kan lave alle former for isterninger i denne bakke, både med bær, saft, alkohol og juice. Der kan laves 12 store isterninger ad gangen.

Mål: 18x14x4 cm

Find hos forhandler her

 1. Halvkugleform af silikone
  silikoneforme halvkugle

Dette er ikke en silikoneform man ser så tit, men vi har fundet en til dig der mangler en form der kan lave halvkugler. Den kan blandt andet bruges til at lave lækkerier af chokolade. Man kan lave otte kugler ad gangen, men formen er ikke dyr så der kan tilkøbes flere styk.
Farve: Blå

Find hos forhandler her

 1. Smart form til konfekt
  silikoneforme konfekt

Konfekt tager som regel en del tid at kreere, men med denne silikoneform til konfekt kan arbejdet gøres en del hurtigere. Med denne form kan du lave 20 stk. konfekt ad gangen. Der er mulighed for at lave både varme og kolde slags, da den tåler ovn og fryser. Rengøringen er nem ligesom med de andre silikoneforme, da den tåler maskinvask. En perfekt form at have ved hånden til jul.

Farve: Rød

Find hos forhandler her

 1. Bageform kegler
  silikoneform

Det er kun fantasien der sætter grænser, når man går igang med bagning. Med denne silikoneform får du kegleformede kager, som du herefter kan sammensætte eller dekorere som du ønsker. Den er meget praktisk og tåler sagtens opvaskemaskine.
Farve: Rød

Find hos forhandler her

 1. Silikoneform med bobler
  silikoneform

Hvis du virkelig vil imponerer dine gæster med desserten, så er dette den helt rette form. Det er en form der hedder “Bolle” hvilket betyder bobler på italiensk, og det er også det at formen forestiller. En masser bobler i forskellige størrelser. Den kan bruges til forskellige slags mousse, isdesserter eller kager. Her kan du virkelig komme i det kreative hjørne, med denne spændende form.

Mål: H: 5,5 cm V: 1,6 l. D: 22 cm

Find hos forhandler her

 1. Form til tærter
  silikoneform

Kunne du tænke dig at lave de mest perfekte tærter? Så er dette sættet til dig. Dette sæt fra Silikomart Professionel indeholder 6 tærteringe og en silikoneform. Det er alt du behøver for at lave de bedste tærter. Formen er lavet af et banenbrydende materiale, termoplastik, som kan tåle meget høje og lave temperature. Det er dermed med hårdført og kan tåle fryser og opvaskemaskine.
Mål: V: 6×50 ml.

Find hos forhandler her

 1. Pop Eclair silikoneform
  silikoneform

I samarbejde med Cecilie fra Copenhagen Cakes, er denne fine silikoneform blevet udviklet. Det er den perfekte form til at lave pop eclair som blandt andet bruges til den italienske dessert tiramisu. Det er et sæt med to forme, så du både kan lave selve pop eclair og så er der også en form til topping. Dette sæt er som mange af de andre forme, lavet i et materiale der tåler høje og lave temperaturer, samt tåler opvaskemaskine.

Se sættet demonstreret i videoen her

Find hos forhandler her

 1. Quenelle silikoneform
  silikoneform

Er du en sand dessertnørd, så er det et must at have denne form i sit arsenal. Denne flotte hvide silikoneform, kan lave de flotte quenelle desserter. Her kan man virkelig eksperimenterer med forskellige toppings, farver og ingredienser. Formen er nem at bruge, nem at rengøre og så kan den også komme i mikroovn.

Mål: V: 12×24 = 288 ml. H: 2,8 cm

Find hos forhandler her

Se vores artikel, hvor du kan finde en kähler vandkaraffel og andre spændende karafler.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]